Čo sa stane keď majiteľ domu zanedbá revíziu elektrických rozvodov ? Poruchova sluzba Bratislava

Elektrické rozvody patria medzi neoddeliteľnú súčasť domova každého jedného z nás. Zaobišli by sme sa bez nich jedine na rodinnom tábore niekde v horách. Sú veľmi dôležité aj keď si to veľa ľudí neuvedomuje.

V tejto branži sme ako poruchová služba už niekoľko rokov a naše skúsenosti nás nútia sa zamyslieť, prečo to ľudia takto vnímajú a práve na túto tému sme si z poruchovej služby č.1 v Bratislave pripravili tento dôležitý náučný článok. Niekomu vypadne elektrina v celej domácnosti a následne to dá to za vinu búrlivému vetru ktorý práve chaoticky pobehuje za oknom.

poruchova sluzba

Niekomu vyhodí poistky a dá to za vinu klasickému elektrickému odporu ktorý chápe z definícií ktoré sa učil naposledy na základnej škole. Tak správca domácnosti proste len opätovne nahodí poistky a poruchu s elektrickou energiou už vôbec ďalej nerieši. Týmto ľahkovážnym spôsobom konajú väčšinou ľudia ktorý nemajú žiadne predošlé skúsenosti s danými problémami a nikdy neriešili výpadky alebo poruchy elektriny.

Presne pred rokom, 5,12.2017 nám o 1 hodine ráno zavolala mladá slečna z Bratislavy, že im v byte vybuchla nabíjačka ktorá bola pripojená do zásuvky. Povedala nám že poruchu elektriny sa snažila nahlásiť viacerým elektrikárom z celej Bratislavy ale nikto jej nebral mobilný telefón. Do 40minút sme sa dostavili na určené miesto. Celá zásuvka bola v deštruktívnom stave a koberec bol miere ohorený. Slečna nám povedala že sa zobudila na nepríjemný zápach a na koberci vznikal malý plameň. V celom dome bola vyhodená elektrina, poistky nešli opätovne nahodiť. Preto sme si prizvali ešte jedného pomocného technika. Do hodiny sme výpadok a poruchu elektrickej energie vyriešili. Slečna sa nám zdôverila že často jej vypadávali poistky, ale vždy keď ich nahodila elektrická energia naskočila opätovne a z toho dôvodu sa rozhodla problém neriešiť.

poruchy elektriny

Po následnej konzultácií s našimi skúsenými technikmi z Bratislavskej poruchovej služby slečna oľutovala svoju ľahkovážnosť a poďakovala nám za odborný prístup. Keď sme jej dali vyúčtovanie bola strašne prekvapená, a pýtala sa či náhodou nežartujeme. Povedala nám že spiaci neochotný elektrikári by si za potencionálny príchod a opravu výpadku elektriny vypýtali takmer dvojnásobok. Slečne sme následne odporučili vykonať v dome kompletnú revíziu a diagnostiku aby sa vyhla nebezpečenstvu.

Prípady týkajúce sa elektrickej poruchy a rôznych výpadkov by sa nemali brať na ľahkú váhu keďže elektrická energia môže byť extrémne nebezpečná.

Poruchova sluzba Bratislava / elektrina


Author: admin

Just another HTMLy user.